Uitstap naar Mechelen.

Zondag 21 september 2014

We brengen een bezoek aan Mechelen en laten ons leiden door Ferre en Rudi die ons Mechelen laten ervaren op een unieke en gezellige plezante wandeling. 

Let op: uiterste datum van inschrijving is 31 augustus 2014!!!


De Plezante Wandeling.


 

Ferre en Rudi

Mocht u er van overtuigd zijn dat u al heeft kennis gemaakt met alle toeristische troeven van Mechelen, dan wordt het hoog tijd dat u dit eens leest :

Vergeet even de rijke historie van de stad, Margareta Van Oostenrijk en Keizer Karel en ga op stap met Ferre en Rudi, allebei al meer dan 25 jaar overtuigde en ervaren stadsgids. Tijdens een gezellige tocht roepen zij het Mechelen op van meer dan 50 jaar geleden.

Tijdens een drietal uren durende wandeling (gelukkig onderbroken voor een frisse pint) hebben zij het over stadsfiguren, dronkenlappen, de pensekrommekens, zware mannen, sukkelaars, straffe stoten en af en toe een drama. Zij doen dat in het onvervalst Mechels en zingen liedjes van weleer. Een stukje straattheater met een vleugje cabaret.

Zij komen er ook "met een koud polleke" aan en sparen noch de kool, noch de geit. Zij nemen u mee voor een tocht langs de Grote Markt, IJzerenleen, de Dijle-boorden en de Begijnhoven. Ze laten u kennismaken met Rikske den Bult, ’t Schief Smoeltje, Kobe de Potbuis en andere Ulleklonten.


 

De wandeling duurt max. 2.5 uur. In die tijd is een tussenstop voor een drankje inbegrepen.

We spreken af op de Grote Markt om 10u30 aan het beeldje van "Opsinjoorke" (staat aan het stadhuiscomplex).
Vrijblijvend kan je nadien iets mee gaan eten en maken we er een gezellige dag van.

Inschrijven

Deze wandeling is in principe voor groepen vanaf 20 personen. Omdat we vrezen dit aantal niet te bereiken kozen we voor een 'Open Wandeling'. Hierbij is iedereen welkom zolang er nog plaatsen zijn. Bent u echter geïnteresseerd, schrijf zo snel mogelijk in, dan reserveren wij alvast je plaats.

>>> hier inschrijven <<<